26 Haziran 2013 Çarşamba

kredi kartlarını taksitlendirme

Kredi kartına asgari ödeme yapmak da tüketicileri kredi kartı taksitlendirme yapmak durumunda bırakan ciddi hatalar arasında bulunuyor. Borçlu olunan kredi kartına aylık olarak ödenmesi gereken tutarın tamamı ödenmediğinde karta borcun tamamı üzerinden faiz işletiliyor. Kart borcunu ödemeyi geciktirmek ise sadece kişilerin gecikme faizi ödemek zorunda kalmasıyla sonuçlanmıyor, ayrıca kart borcunun geciktirildiği kayda da alınıyor. Bu da ileride bir kredi almak istenmesi halinde kişinin karşısına bir olumsuzluk olarak dikiliyor. Kredi kartı taksitlendirme ile bazı tüketiciler durum daha fazla zorlaşmadan kredi kartı borcu nu taksitlendirerek her ay için aynı tutarda olan 12 veya bazen daha fazla sayıda takside böl dürüyor ve borç yükünden bu şekilde kurtulmaya çalışıyor. Zira ödenemeyen veya yetersiz bir şekilde ödenen kart borçları giderek içinden çıkılmaz bir hale gelebiliyor.

            Kredi kartı limitini ödeyebileceği miktarın üzerine çıkarttırmak da sık yapılan tüketici hataları arasında yer alıyor. Kart limiti aylık kazançtan fazla olup 1 ay içinde doldurulduğunda ödeme yapmak olanaksız hale gelebiliyor. Kartları kullanıma kapanmadan kredi kartı borcu taksitlendirme yapmayı tercih eden kullanıcılar yine borçlu durumda oluyor, fakat bu borcun üzerine yüklenecek sürpriz faiz ve masraflardan kurtulmuş oluyorlar. Her ay için sabit bir rakama bağlanmış borçlarını ödemeye de erteleme kampanyası sayesinde 3-4 ay sonra başlayabiliyorlar. (http://www.xn--kredikarttaksitlendirme-wqd.com/)
Kredi kartı kullanıcılarının kredi kartı ekstresini kontrol etmeyi asla ihmal etmemeleri gerekiyor. Ekstrenin kontrol edilmesi harcamaların kontrolden çıkıp çıkmadığının anlaşılmasına yardımcı oluyor. Alışverişlerden önce ihtiyaç listesi hazırlamak ve bu listenin dışına çıkmamaya çalışmak da gereksiz harcamaları durdurmaktan yana faydalı olabiliyor.