24 Kasım 2016 Perşembe

Kredi Kartı Borçları Taksit Sayısı Arttı

Kredi Kartı Taksit Sayıları Arttı

Kredi Kartı Borcu olanlar için 2013 Yılında 12 aydan 9 aya düşen taksit sayıları yeni yönetmelik ile beraber 12 aya çıkarak Resmi Gazete de Yayınlandı. Buna göre artık bir çok sektör de kredi kartları 12 taksit olarak yapılabilecek, istanbultaksit.com da Yayınlanan Kredi Kartına 12 Taksit Geri Geldi yazısında belirtilen Gümrük ve ticaret bakanlığından alınan bilgiler yer almakta.

Eskiye Göre Neler Değişti?



  • Özellikle Kuyumculuk ve Mobilya sektöründe daralan pazar genişleyecek
  • Bazı elektronik eşyalarda tamamen kalkan taksit geri gelerek bu sektörü canlandıracak
  • Erteleme Kampanyaları gelir ise tüketicinin önü daha da fazla açılacak

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kredi kartıyla yapılan bazı alışverişlerde taksitlendirmeye ilişkin, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında bir çalışma yapıldığını söyledi.
Bu çalışmada hükumet olarak öncelikli amaçlarının, hem cari açığa yol açmayacak hem de iç piyasayı rahatlatacak bir düzenleme yapmak olduğunu dile getiren Tüfenkci, “Özellikle iç piyasanın canlandırılması noktasında yerli ürünlerin teşviki de dikkate alınarak, ithalatımızı ve cari açığımızı artırmayacak şekilde kredi kartlarında bazı ürünlerde taksit sayısını artıracağız. Bununla ilgili çalışmalar son aşamada.” diye konuştu.
 Kredi kartlarında ki bu düzenlemeler tüketiciye bir nebze nefes aldıracak gibi görünmektedir. Kredi kartı yapılandırma da 72 aya kadar borçlar vade len dirilmektedir artık.