16 Ağustos 2013 Cuma

Kredi Kartı Taksitlendirme Merkezi

Kredi Kartı Taksitlendirme Merkezi
                Ekonomik koşullardan en çok etkilenen sektörlerin başında gelen finansal kiralama sektörüdür. Özellikle 2008’ de KOBİ’lerin krizin etkisinde olması, pazarın hem işlem adedi, hem de işlem hacmi, bazında ciddi bir biçimde daralmasına neden olmaktadır.  2007’deki duruma göre, 2008’de işlem hacmi yüzde 36, 2009 yılın da ise yüzde 60 daralma görülmektedir. 2010 yılında ise 45büyüme görüldü, 2011 yılında da yüzde 40 civarında kaldı. 2011’de 4,8 milyar dolar olan işlem hacmi, 2012yılında yüzde 8,3 büyüme ile iyi bir artış göstererek 5,2 milyar dolara yükselme yaşanmaktadır. Kredi Kartı Taksitlendirme sektörünü iyileştirmek için yeni çözümler arayışına girilmiştir.

 Bu konuyu da yeni adımlar atılmasına karar veren siyasetçiler yeni bir yasa çıkartarak finansal kiralama sektöründeki daralmanın önüne geçmek gerektiği konusunda hem fikir sahibi olmuşlardır. Finansal sektörde yeni yasa ile büyümenin sağlanacağı öngörülmektedir. Genel olarak orta ve küçük işletmeler krizden ilk olarak etkilenmiş olması sektör için dezavantaj sağlamlamaktadır. Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Bununla birlikte bahsettiğimiz yeni yasanın geçen yıl aralık ayında yürürlülüğe giren kanun sektörün potansiyelinin yükselmesinin en önemli ve etkin sebebidir. Bu yeni yasanın çıkışıyla birlikte sektördeki ürün çeşitliliğinde artış görülmektedir.

 Aynı zamanda da bürokrasi azalmıştır. Bürokrasinin azalması sektörde hızlı bir işleyiş yürümesine yaramaktadır. Daha önce noter kanalıyla gerçekleşen işlemler, artık sektörler birliği tarafından onaylanmakta ve işlemler bu kanallar sayesinde de hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Yasa bu zamana kadar mal kiralaması yapan leasing şirketlerine hizmet kiralaması yapma olanağı tanımaktadır. KDV oranlarında son zamanlarda görülen artışlarla birlikte büyük darbe gören leasing sektörünün bu yıl yeni yasa ile birlikte büyüme göstereceği beklenmektedir. Bu yasayla büyüyen sektörün işlem hacminin 6 milyar dolara çıkması öngörülmektedir. Leasing uzmanları olumlu bekleyiş içinde olduklarını belirtmektedir. Yapı Kredi bankası Kredi Kartı genel Müdürü Nurgün Eyüboğlu pazarı ve sektörü şöyle değerlendiriyor.  Çıkartılan yeni kanunla birlikte leasing sektörünün önümüzdeki yıllarda yüzde 30 büyümesini bekliyoruz 10 yıllık bir süreçte 10 milyar dolarlık bir büyüme yakalana bileceğini belirtiyor. Sektörün büyümesinde çok iyi gelişmeler yaşanacağı herkes tarafında beklenmektedir. http://www.kredikartitaksitlendirmeist.com/