6 Ağustos 2013 Salı

kredi kart borç taksit

KREDİ KARTI BORCU
Günümüzde insanların sürekli olarak yaptığı alışveriş ihtiyaç dışında tutku haline de gelmiştir. Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme ile Kıyafet, teknolojik eşya, mobilya vs. alışverişleri yapılabilmektedir.  Ve insanlar alışverişleri yaparken nakit para olarak değil, kredi kartı kullanmaktadırlar. Kredi kartı yanınızda olduğu sürece zor zamanlarınızda bile sizlere yardımcı olmaktadır.  Kredi kartı yaygınlığı o kadar fazladır ki, küçük marketlerde, seyyar bilet satıcılarında bile bulunmaktadır. Ve bu sayede insanlar kredi kartıyla her yerde alışveriş yapabilmektedir. Kredi kartı dikkatli kullanım yapılırsa eğer çok güzel bir alışveriş yöntemidir. Her daim nakit para bulunduramayabilirsiniz.

 Kredi kartı alışverişinizi taksit şeklinde veya tek çekim olarak ta yapılabilmektedir. Bu sizin tercihinize göre değişebilmektedir.  Kredi kartının olumlu yönleri dışında olumsuz yönleri de vardır. Kredi kartı borcunuz az görünebilmekte olup alışveriş yapmaya devem edildiği süre içerisinde artmaktadır. Ve bu durumu siz hesap kesim tarihi vaktinde görebilirisiniz. Harcama sıklığınınız ne kadar fazla ise ödeme güçlüğünüzde artacaktır. Kredi kartı borcunuzun ödemelerini zamanında yapmalısınız. Ödeyemediğiniz durumlarda her insanın yapmış olduğu asgari tutarın ödenmesidir. Yapılan her ne kadar yanlış olsa da hayat şartlarında güç buna yetebilmektedir. Borcun tamamının kapatılmaması kalan borcun yavaş yavaş kendisini göstermeden çığ gibi büyümesine neden olmaktadır. Asgari tutarın bile ödenemediği durumlarda ise banka otomatik olarak kartınızın limiti dahi olsa kullanıma kapatmaktadır. Asgari ödeme tutarı 50 TL siz 49 TL ödemiş bile olsanız yine kapatmaktadırlar.

              Kredi kartı borcunuzu ödeyemediğiniz veya çok sıkıştığınız durumlarda ise bankaların sunmuş olduğu kullanılabilir limitiniz olması şartı ile nakit avans kullanabilirsiniz. Bunu da taksitlendirme yaparak, bankanın bu para karşılığında belirli bir faiz oranında istemiş olduğu para karşılığında yapabilirsiniz. Bunun dışında da bankadan kredi çekerek ödeme yapabilirsiniz. Bankanın size sunacağı vade ve faiz oranları ile ödemelerinizi yapabilirsiniz. Banka ödeme performansınızın zayıf olduğunu tespit ederse başka bir yönteme başvurmanız gerekmektedir. Boyunuzu aşan borçlarınız, birden fazla kredi kartınız varsa artık hiç para yatıramıyorsanız da kredi kartı taksitlendirme yaparak kredi kartı borcunuzu kapatan şirketlerle görüşmelisiniz. Size en uygun seçeneklerden faydalanmak için gecikmemelisiniz.