31 Ağustos 2013 Cumartesi

kredi kartı Borcunu Taksitlendirmek Haber

Kredi kartı borç taksitlendirme nedir?

Sadece bir ay kredi kartınızı kullanarak ödeyebileceğinizden çok daha fazla miktarda harcama yapmanız maalesef büyük bir borç batağına doğru ilk adımı atmanız anlamına geliyor. Ay sonu kredi kartı ekstresi geldiğinde borcunuzun sadece asgari ödeme tutarını ödeyebilmeniz, hem banka tarafından borcunuzun faiz uygulamasına maruz kalması hem de bir sonraki ayki ödemenizin daha yüksek rakamlara tekabül etmesi anlamına gelmektedir.

 Elbette bu durum asla işin içinden çıkılamayacak bir hal almayacaktır. Tabi daha fazla vakit kaybetmeden harekete geçmeniz durumunda düzelebilir. Bunun için yapmanız gereken yalnızca kredi kartı borç taksitlendirme işleminden faydalanmanız olacak. Bu uygulama kapsamında şimdiye dek çok sayıda kişi kart mağduru olmaktan kurtuldu. Şimdi sıra sizde… Bankalar tarafından değil firmalar tarafından yapılan kredi kartı borç taksitlendirme işleminde kartınızın toplam borcuna bir miktar vade farkı ekleniyor. Bu fark yüzde 12 civarında oluyor ve rakamı belirleyen de kredi kartı toplam borç miktarı oluyor.

 Ancak vade farkını ayrı olarak ve tek seferde ödemek gibi bir zorunluluğunuz yok! Bu fark belirlendikten sonra toplam kredi kartı borcu hanenize ekleniyor ve taksitlendirme işlemine de mazhar oluyor. Bu sayede minimum düzeylerde yapacağınız ödeme sizi asla zorlamıyor. Bütçenizi yeniden kontrol altına almak ve borcunuzun tamamını farklı yöntemlere başvurmak zorunda kalmadan ödeyebilmek için öncelikle aylık olarak taksitlerinizi hesaplamalı ve yeniden bütçenizi kontrol etmelisiniz. Bu hesaplama işlemlerini internetten kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Öncelikle kredi kartı borç taksitlendirme işleminde borcunuzun üzerine % 12 oranında vade farkını ekleyin.

Elde ettiğiniz rakamı aylık olarak taksit talebinize başlı olarak bölün ve ortaya çıkan rakamı her ay düzenli olarak ödeyip ödeyemeyeceğinizi kontrol edin. Şayet bu rakam bütçe limitlerinizi zorlamıyor ise talep ettiğiniz taksit miktarı doğru belirlenmiş demektir. Bu durumda daha fazla beklemeden ve zaman kaybetmeden kredi kartı borç taksitlendirme işlemi için başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurularınızı internet üzerinden de yapabiliyorsunuz. Ancak firmalar ile telefon görüşmesi yaparak gerçekleştireceğiniz başvurular çok daha hızlı bir şekilde işleme alınacaktır. Başvuru için resmi bir evrak ya da kefil bulmanız gerekmiyor. Ayrıca kişisel bilgilerinizi ya da banka hesaplarınızın bilgilerini firma yetkilileri ile paylaşmanız da gerekmiyor. Başvurunuz incelendiğinde cep telefonunuza SMS olarak tek kullanımlık bir şifre gönderilecektir.

Bu şifreyi kullanarak doğrulama yaptığınızda aynı gün içerisinde kredi kartı borç taksitlendirme işlemi tamamlanmış oluyor. Bu sayede siz de yeni bir hesap döneminin startını vermiş oluyorsunuz. Son derece ekonomik bir şekilde borçlarınızdan kurtulmanızı sağlayan kart borç taksitlendirme işlemleri için sadece güvendiğiniz firmalar ile yol çıkmanızda fayda var. Aynı zamanda vade farkı oranları ya da faiz oranları gibi konularda internette kısa bir araştırma yaptıktan sonra firma seçimi yapmanız da doğru bir tercih olacaktır.

 Kaynak: http://www.kredikartıtaksitlendirme.com