20 Eylül 2013 Cuma

Kredi Kartı Borçlarının Çözümü

Kredi Kartı Borçlarının Çözümü Kredi kartları; çağdaş alışveriş araçları, dünyanın her noktasından malzeme temin aracı, aynı zamanda insanları büyük borçların altına sokabilecek geri dönüşü zor yollara sokabilecek alım araçlarıdır. Tüm avantajları ve dezavantajları ile kredi kartları hayatımıza bir şekilde dâhil olurlar. Eğer doğru kullanılırsa pek çok avantajı aynı anda yakalarsınız. Ancak madalyonun diğer yüzü ile karşılaşırsanız durum pek iç açıcı olmaz. Kredi kartları ile alım yaparken gelir durumunuzu hesaplayıp ona göre ödemelerin geleceği şekilde alımlar yapabiliyorsanız o zaman pek çok avantajdan da yararlanıyor olacaksınız.

 Örneğin tüm alışveriş mağazalarından yapacağınız alımlar için sizlere uzun vade imkânları sağlamaktadır. Eğer çok yüksek maaş alan bir çalışan değilseniz, çocuklarınızın okullarının açılacağı dönemlerde, evlilik, ev değiştirme, eşya yenileme gibi durumlarla karşı karşıya kaldığınızda kredi kartları ile yapılabilen bu uzun vadeli alımlar sizleri rahatlatabilmektedir. Kredi kartları ile dünyanın her noktasına kolaylıkla ulaşabildiğiniz internet aracılığı ile alışveriş yapma imkânınız da mevcut olacaktır. Bazı mal ve malzemelerin fiyatlarının ülkemize oranla çok ucuz olduğu ülkeler vardır. Kişisel ekonomimize dikkat etmemizin gerekli olduğu şu dönemlerde bu tarz alışverişleri yapmak bizlerin bütçelerine de katkıda bulunacaktır. Tabii ki kredi kartları bu işlemler için de şarttır. Hırsızlık olaylarını düşündüğümüzde ise nakit paraya oranla kredi kartları çok daha güvenli alım araçları olarak karşımıza çıkmaktadır.

 Bir gasp olayı ile karşı karşıya kaldığınızda kaybolan nakit paranızı geri getiremezsiniz ama kartlarınızı anında iptal edip kullanıma kapatabilirsiniz. Dünyadaki hızlı gelişme artık her türlü sektöre yansımış durumdadır. Buna dolandırıcılık sektörü de dâhil edilebilmektedir. Her geçen gün yeni sistemler geliştiren dolandırıcılar ile de karşı karşıyayız. Kredi kartları ile yapılan dolandırıcılıkları gerek emniyet güçleri gerekse bankalar çeşitli yollarla kişilere bildirmekte ve internet sitelerinde yayınlamaktadırlar. Bunları engellemek için kişilerin kendilerinin alabileceği tedbirleri ve kurumların çabalarını da aynı siteler üzerinden duyurmaktadırlar. Bu siteler takip edilerek kredi kartı dolandırıcılığına karşı kişisel tedbirlerimizi almamız şarttır.

 Çünkü yeni çıkan her teknik bizleri her seferinde şaşırmaya devam etmektedir. Bu konularla ilgilenip gerekli hassasiyeti göstermemiz şarttır. Kötü kullanımı durumunda kredi kartlarınızın borçlarından ötürü mahkemelik olmanız mümkündür. Sadece asgari miktarları yatırmanız borçlarınızın katlanarak çoğalması ve yine ödeyemediğiniz durumda ise mahkeme yolu açılacaktır. Kredi kartlarının ödenmesini sağlamak için çeşitli kurumları yaptığı uygulamalar vardır. Öncelikle kredi kartınızı size sunan bankanın sağladığı alternatiflere göz atalım. Bankanız borcu kapatabilmeniz için size ihtiyaç kredisi verebilir. Burada sizin kazancınız toplam borcu küçük taksitler halinde ödemektir. Dezavantajınız ise yine aynı bankaya ödemek zorunda kalacağınız dosya masrafı, hayat sigortası ve üzerine eklenecek olan faiz giderlerini karşılamak zorunda olmanızdır.

 Ama sonuçta borcunuz küçük ödeme dilimlerine bölünür ve ödemesi çok daha kolay olur. Borcunuzun ödenmesi konusunda bir diğer yol ise sizin bankanızın dışındaki bir bankanın tüm kart borçlarınızın toplamı kadar size bir kredi verip yine küçük taksitler halinde geri ödeme yapmanızı sağlamasıdır. Bunun da avantajları ve dezavantajları yine aynıdır. Kredi kartınızı taksitlendirmek yararlı olacaktır ama yine aynı giderler borcunuzun üzerine eklenecektir. Kredi kartı taksitlendirmenin başka bir yolu ise finans kurumlarından alacağınız kredilerdir ki bunu ancak hiçbir banka size borç vermiyorsa tercih edebilirsiniz. Çünkü burada kart limitinizi dolduran bir işlem yapılır ve hemen ardından yine alışveriş yapmış gibi o para kartınızdan çekilir. Ve ödeme yapamadığınız durumda faiz oranı yüksektir. Kredi kartlarını kullanırken gerekli hassasiyetleri göstererek ilerlemek her zaman en doğru olan yoldur. Kaynak: