20 Eylül 2013 Cuma

Kredi Kartına Taksitlendirme Nasıl Yapılır Avantajları

Kredi Kartına Taksitlendirme Nasıl Yapılır Avantajları

Günümüzde yaşamın sürdürülebilmesi için harcama yapılması gerekmektedir. Bu alışverişlerde yapılan harcamalarda para miktarı kimi zaman az kimi zaman çok olabilmektedir. Yabancı ülkelerden gelen insanlar Türkiye’nin yaşam standartlarının çok iyi olduğunu ve harcamalarında sıkıntı yaşamadıklarını belirtmektedirler. Kültürün, yemeklerin, alışverişlerin her konuda her yerden gelen insana iyi yansıtılması her zaman öncü olmamızı sağlamaktadır. Türkiyede yaşayan tüm insanların çalışmalarında kazandıkları paraya bakıldığı zaman insanların geçimlerini sürdürmeleri günden güne iyice zorlaşmaya başlamaktadır. Hayat standartlarına yetişemeyen, aldığı maaş yetmeyecek durumda olan, nakit parası olmadığından veya giderlerini yetiştiremediğinden insanların yapabilecekleri tek bir şey kalmış olmaktadır. Tüm bu işlemler günümüzde kredi kartı ile alışverişlerin yapılmasında ana olmuştur.

 İnsanların ay içerisinde yaptıkları alışverişler, elektrik, doğalgaz, su, mutfak ihtiyaçları, banyo ihtiyaçları, çocukları olanlar için çocuklarının ihtiyaçları, arabası olanların benzin ihtiyacı ki Türkiye en pahalı zengini satmakta olurken hepsin bir anda tek maaşla karşılanması insanları zorlamaktadır. Bu durumlarda insanların yaptıkları alışverişlerin çoğunu kredi kartı kullanarak yapmakta olup hesap kesim tarihinden son ödeme tarihine kadar da ödemelerini yapmaktadırlar. Bilinçli şekilde yapılan harcamalar ve sonrasındaki ödeme insanların rahat olmalarına yardımcı olmaktadır. İnsanlara sorulduğu zaman ceplerinden nakit paranın yerini birkaç kredi kartı almıştır. Kullanılan çoğu alışveriş mağazalarında kredi kartsız işlem neredeyse elle sayılabilecek kadar azdır.

 Kredi kartının insanlara sağladıkları avantajlar vardır. Özellikli kartlardan alışverişlerini yapanlar yaptıkları alışverişin para oranına göre puan kazanmakta, erteleme yapılma, taksit sayısının artması gibi birçok önemli tarafları vardır. Önceden senet yapılırken artık senet elle gösterilebilecek kadar az yerde kullanılmaktadır. Kredi kartı kullanımını takip eden 30 gün içerisinde hesabınız kesilmektedir. Size bildirilen ödenmesi gereken asgari tutar veya toplam tutardır. Asgari tutar ödenmesi kredi kartınızın kapanmamasına, isminizin kara listede yer almamasını sağlar. Her ne kadar bunlar yeterli diye düşünüyor olsanız da limit artırımı yapılamamaktadır. Asgari tutarın ödenmesinden sonraki kalan borç ise bankanın koymuş olduğu faiz ile yükselmektedir.100 TL gözüken borcunuzun ilerleyen zamanlarda daha fazlalaştığında görebilmeniz mümkündür. Borçlarınız arasında fark edemeyebilirsiniz. Gerekli incelemeleri yaptığınız zaman ise faiz borcunun daha çok olduğunu fark edebileceksiniz.

 Kredi kartı borcunun son ödeme tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. Kredi kartı borcu insanların daha günü gelmeden hesap yapmalarına neden olmaktadır. Borcun nasıl ödeneceği ise akıllarda soru işareti bırakmaktadır. Borcu ödeyemeyen kişilerin borç miktarının giderek çoğalmasını engellemek için çözüm yollarından en uygun olanına başvurarak kredi kartı taksitlendirme yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde ilerleyen zamanlar borç yükünün altından kalkılması iyice zorlaşacaktır. Kredi kartını kullanmış olduğunuz banka veya başka bankaların vermiş olduğu krediler, nakit avans ve taksitlendirme işlemi yapan şirketler insanların borç yükünün hafiflemesine yardımcı olabileceklerdir. Çalışmış olduğunuz banka kredi kartı taksitlendirme işlemini alışverişinizin miktarına göre belirli bir faiz ödemesi karşılığında mesaj, internet veya müşteri hizmetleri seçeneklerinden herhangi birinin kullanmanız ile taksitlendirme işlemi yapabilmektedirler. Son zamanlarda ise insanların sıklıkla kullandıkları nakit avans kullanımıdır. Bu işlemin yapılabilmesi ise kullanılan kredi kartının içerisinde nakit avans çekebilmeniz için limit olmasıdır. İstediğiniz parayı çektikten sonra banka çekilen paranın miktarına göre faiz ve vade uygulaması yaparak geri ödemenizi yapmanızı sağlamıştır.

 Bu şekilde de kredi kartı borcunuzdan kurtulmanız mümkün olabilmektedir. İhtiyaç veya tüketici kredisi çekerek tüm borçlarınızdan kurtularak tek bir kredi ödeme seçeneğinden de yararlanabilirsiniz. Kredi kartı taksitlendirme işlemini bazı bankalar tüm borçlarınızı ödeyerek kendilerine borçlu kalmanızı da sağlayarak yapmaktadırlar. Kaç bankaya borcunuz olursa olsun gerekli işlemleri yaparak borçlarınızın tükenmesine yardımcı olabilmektedir. Diğer şirketlerin ve bankalarında uygulamış oldukları faiz oranı da ödemelerinizin arasında bulunmaktadır. Tüm alternatiflerinizi deneyip herhangi bir çözüm yolu bulamadıysanız eğer işte o zaman yapmanız gereken ve sorgusuz sualsiz birkaç bilgi ile tüm borçlarınızı ödemenize yardımcı olabilen ve tek bir yere borçlanarak yükünüzün hafiflemesine yardımcı olan şirketler vardır. Bu şirketlerle yapacağınız tek şey başvuru yapmanızdır. Başvurunuzdan sonra ne kadar borcunuz var hesaplanması yapılmaktadır. Kişinin el borçları var ise bunu bildirmenizde de bir sakınca bulunmamaktadır. Hesaplama işlemi bittikten sonra ise kaç kredi kartınız var ise hepsi ödenir daha sonra da aynı şekilde belirli bir faiz karşılığında size en uygun olan, taksitini belirleyebildiğiniz kredi kartına taksitlendirme işlemi uygulanmaktadır.

 Bu şekilde tek bir yere borçlanmış olursunuz. Kredi kartı ile yapılan tüm işlemlerin dikkatli ve bilinçli yapılması gerekmektedir. Özellikle ödemelerin düzenli olarak yapılması ile sorun yaşamak nerdeyse imkânsız hale gelebilmektedir. Her bireye uygun kredi kartı bulunmaktadır. Kredi kartı kullanmaya karar verdikten sonra yapmanız gereken nasıl bir kart istediğiniz ve özelliklerinin ne olduğudur. Hangi bankadan kart almak istiyorsanız öncelikle bankanın kartlarını karşılaştırma yaparak size en uygun olan bankayı seçtikten sonra başvuruda bulunmanızdır. Kısa bir süre içerisinde de elinize geçecek olan kart ile tüm işlemlerinizi yapıyor olabileceksiniz. Ödemeler eksiksiz olduğu sürece gönül rahatlığıyla kullanabileceksiniz.
Kaynak: http://www.kreditaksitlendir.com/kredi-kartina-taksitlendirme-nasil-yapilir-avantajlari.html